Individuen

Geleide bezoeken

Elke maand kan u met een gids van Klare Lijn een stukje bekend of onbekend Brussel (her)ontdekken. Onze wandelingen worden elke eerste zaterdag van de maand georganiseerd. En deze rondleidingen kunnen uiteraard ook altijd voor groepen aangevraagd worden.

Underground art : kunst verovert de metro

zaterdag 2 februari 2024

Bij de aanleg van de Brusselse metro werd beslist om elk station een eigen karakter te geven en er een hedendaags kunstwerk in onder te brengen.

Brussel is een vrouw

2 maart 2024

Op bepaalde momenten in de geschiedenis komen veranderingen in de samenleving in een stroomversnelling. De sociale verworvenheden, de milieuproblematiek en zo ook de vrouwenemancipatie. 

Erfgoeddag : THUIS !

Zondag 21 april 2024

Ukkelse beluiken

Zaterdag 4 mei 2024

Arbeidersbeluiken in het chique Ukkel? Het lijkt ondenkbaar. En toch zijn er nog heel wat bewaard, vooral rond de Alsembergsesteenweg.

Nieuwbouw of renovatie ?

Zaterdag 1 juni 2024

Waar ooit parking 58 stond, rijst nu het nieuwe administratieve centrum Brucity op. Een reusachtig bankgebouw in de Wolvengracht is sinds enkele jaren veranderd in een hotel, studentenkamers, appartementen en restaurants.

Heritage days

14 en 15 september 2024

Neder-Over-Heembeek

Zaterdag 5 oktober 2024

De twee afzonderlijke parochies, Neder-Heembeek en Over-Heembeek, worden al vermeld midden 12de eeuw en in de Franse periode tot Neder-Heembeek gefusioneerd.

Begraafplaats van Elsene

Zaterdag 2 november 2024

In dit kerkhof zoals in menig ander in het Brusselse werden belangrijke personaliteiten uit onze geschiedenis begraven maar tijdens deze wandeling focussen we in de eerste plaats op zij die ook op wereldniveau naam hebben verworven.