De versierde mens

Een fysiek kenmerk beklemtonen, en aldus de natuur een handje helpen is van alle tijden en van alle culturen. Vaak wordt meteen een boodschap gegeven aan de medemens, en steeds is de ultieme schoonheid het na te streven doel.

Samen met een gids van Klare Lijn gaan we tijdens deze rondleiding op zoek naar manieren om je op te tutten. Juwelen horen daar bij, en dus gaan we tijdens onze wandeling op zoek naar Brusselse juweelontwerpers.

Versieringen staan voor een bepaalde boodschap en worden vaak sterk beïnvloed door de culturele achtergrond, die al even vaak eeuwenoud en zelfs bijna vergeten is. de Arabische, Afrikaanse of oosterse gemeenschappen in Brussel hebben hierop hun eigen, even fascinerende kijk.

We hebben ook nog oog voor andere ‘versieringen’, zoals make-up, body paint, tatoeages en piercings. Weelderige pruiken of toupetjes, ringen aan enkels, oren of tenen, een blos op de wang of een kleitekening op de voeten, het geheel besprenkeld met een vleugje parfum als finale toets…

Tijdens deze rondleiding verneem je alles over de laatste trends voor mannen, vrouwen én kinderen. Variaties genoeg om je te verleiden!