Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; panels_cache_object has a deprecated constructor in /customers/8/6/4/klarelijn.be/httpd.www/sites/all/modules/panels/includes/plugins.inc on line 117 Ceci n'est pas une promenade | Klare Lijn

Details Box

zaterdag 7 maart 2020
Kostprijs:
€5
Afspraak locatie:
Lokettenhal Centraal Station om 09u30

Ceci n'est pas une promenade

Jouw gids leidt de groep langs plaatsen, die met de Brusselse surrealistische groep te maken hebben. Tussendoor schrijven de deelnemers zélf een surrealistisch gedicht. 

Laat jouw verbeelding de vrije loop! Het is de bedoeling een wild associatief gedicht te creëren. Het enige dat de tekst samenhoudt, is dat het geschreven werd door deelnemers aan eenzelfde wandeling, binnen een zelfde tijdsspanne en op hetzelfde, geplooide, papier. Het surrealistische kunstwerk, het “Cadavre Exquis”, ontstaat door de fysieke verbondenheid van de deelnemers.

De wandeling sluit perfect aan bij een bezoek aan de tentoonstelling "Dalí & Magritte", die plaats vindt in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. Een bezoek aan deze tentoonstelling maakt echter geen deel uit van deze wandeling.